Ako ušetriť na spotrebe papiera v kancelárii?

V dnešnej dobe sa neustále hovorí o tom, ako by sme mali šetriť prakticky všetko, čo sa šetriť dá. Elektrina, voda, neobnoviteľné zdroje, obnoviteľné zdroje... a v neposlednom rade aj papier. Keďže papiera sa najmä v kancelárskom prostredí minie najviac, je na mieste uvažovať aj nad znížením jeho spotreby. Ale ako na to?

Netlačte každý e-mail

Idete na poradu a chceli by ste si vytlačiť jeho obsah? Nerobte to. Namiesto 5 strán si v práci vyžiadajte kúpu projektora alebo televízie, ktoré umiestnite do zasadacej miestnosti. Budete tak môcť premietať, čo len chcete, a to bez toho, aby ste museli všetko neustále tlačiť. Uvidíte, že z dlhodobého hľadiska ušetríte nielen prírodu, ale aj peniaze.

Snažte sa tlačiť len to najpotrebnejšie

Okrem toho by ste mohli usporiť nejaké tie stromy aj tlačením len naozaj nevyhnutných tlačív. A keď už máte vytlačené niečo, čo už nepotrebujete, pokojne sa nebojte využiť zadnú stranu daného papiera, ak je nepotlačená. Spojíte tak príjemné s užitočným a zároveň využijete papier do posledného miestečka.

Recyklujte, kde sa len dá

Ak v práci nerecyklujete papier a všetko hádžete do čiernych nádob, kde spolu skončia zvyšky obeda aj papierové, je načase to zmeniť. Takto totiž budete môcť ušetriť ďalšie množstvá papiera a bude vám vďačná práve naša matka Zem. Skvelé je na tlač používať recyklovaný papier, ktorý je ekologickejší a nemuselo kvôli nemu zomrieť také obrovské množstvo stromov.

Kancelársky papier naozaj nemusí byť míňaný na tony mesačne (obrazne povedané). Všade, kde sa dá, využívajte možnosti, ktoré sme vám spomenuli vyššie a uvidíte, že sa to časom odrazí nielen na vašom lepšom pocite, ale aj na vašej peňaženke – stačí rozumne premýšľať a uvidíte, že efekt sa dostaví aj sám.

Aké spôsoby šetrenia a recyklovania v kancelárii máte vy?

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Najpredávanejšie produkty

Ing.Pavol Regina - "REGINA", Hattalova 12, Bratislava 831 03, +421244452110, shop@regina.sk