Pitný režim pre zamestnancov: Máte ho zabezpečený aj vy?

Pitný režim pre zamestnancov riešia firmy už desaťročia – kým v dávnej minulosti to bola kuchynka s vodovodom a neskôr plastové fľaše minerálok, dnes to sú moderné filtračné kanvice, ktoré vodu zbavia „zlých“ látok, alebo pohodlné dávkovače vody, kde stačí vymieňať niekoľkolitrové zásobníky, ktoré vám vopred dodá dodávateľ. Vedeli ste, že dnes vám zabezpečovať pitný režim prikazuje dokonca aj zákon? 

Kedy ste povinní zabezpečiť pitný režim? 

Zákon je v tomto relatívne benevolentný a špecifikuje nutnosť zabezpečiť zamestnancom pitný režim prakticky iba počas mimoriadne teplých pracovných dní. Teplota by v takom prípade mala byť v tieni v hodnote viac ako 30 °C. Špecifikácia, koľko vody by ste ktorej pracovnej skupine mali dodať, by bola na celý jeden osobitný článok. Poďme sa však pozrieť na benefity poskytovania trvalého pitného režimu na pracovisku. 

Zamestnanci podajú lepší pracovný výkon 

Byť dostatočne hydratovaný znamená mať lepšie prekrvené končatiny a, samozrejme, mozog. Ten má potom lepšiu kapacitu zvládať aj nadmerný pracovný výkon. Nehovoriac o tom, že pitný režim zlepšuje aj náladu na pracovisku. Zamestnanci nemusia riešiť kúpu minerálok. Ak zabezpečíte pitný režim ohľaduplný k životnému prostrediu, tak navyše aj ochránite našu planétu od zbytočných plastov. 

Dostatok tekutín na pracovisku poskytujú už roky najmä veľké zahraničné korporácie. Toto sa však pomaly, ale isto, začína meniť aj medzi tradičnejšími slovenskými firmami. Pitný režim je jednoducho skvelou cestou, ako rýchlo a efektívne zlepšiť výkon svojich zamestnancov. Navyše, ak si dobre vyberiete, ani vás nebude stáť veľa. 

Zároveň je to pohodlné – buď kupujete filtre alebo vám nádoby z plastov, ktoré sa neustále znovu dopĺňajú, vozia až priamo k vám do kancelárie. Pitný režim tak máte zabezpečený naozaj kedykoľvek. 

Máte ho aj vo vašej firme? ☺

Najpredávanejšie produkty

Ing.Pavol Regina - "REGINA", Hattalova 12, Bratislava 831 03, +421244452110, shop@regina.sk